Polish Snail Holding

ul. Stanisława Sulimy 1, 82-300 Elbląg

 dział hodowlany: tel. +48 601 167 524

 p.piwowarski@polishsnailholding.com

Ślimaki Polish Snail Holding wchodzą do sieci Piotr i Paweł

Ślimaki w sosie własnym Escargot, które produkuje lider tej branży Polish Snail Holding - są już dostępne w ogólnopolskiej sieci sklepów Piotr i Paweł. Niedawno gotowe do spożycia ślimaki pojawiły się również w sklepach sieci E. Leclerc. To realizacja kolejnego etapu strategii firmy, która chce wprowadzić ślimaki spożywcze do wielu sieci sklepów spożywczych.

Polacy zmieniają swoje upodobania kulinarne i coraz chętniej sięgają po całkiem nowe smaki. Ślimaki, przysmak kuchni francuskiej, podbijają również polskie stoły i podniebienia naszych rodaków. Dlatego coraz więcej firm w naszym kraju rozpoczyna działania w kierunku hodowli i skupu tych zwierząt. W efekcie, w coraz większej ilości sklepów, można już kupić gotowe do spożycia mięczaki.

Polish Snail Holding - lider w branży hodowli i dostarczaniu gotowych do spożycia ślimaków, pod własną marką "Escargot - ślimaki w sosie własnym", wprowadza swój produkt do sieci sklepów Piotr i Paweł. Od teraz przysmaki kuchni francuskiej będzie można kupić w punktach handlowych tej sieci.

- Jesteśmy czołowym producentem tego przysmaku w Polsce. Nasze ślimaki są wolne od konserwantów, barwników i innych polepszaczy smaku. To produkt w pełni naturalny, co gwarantują ekologiczne warunki hodowli. Stawiamy na jakość - bez żadnych kompromisów - mówi Damian Gajewski, prezes Polish Snail Holding. - Nasza firma, jako jedyna w Polsce, posiada sieć własnych hodowli, skup oraz technologię przetwarzania mięsa ślimaka w gotowy produkt do zakupu w sklepach.

Kilka tygodni temu ślimaki tej firmy pojawiły się także w pierwszym sklepie sieci E. Leclerc.

- Weszliśmy do kolejnej sieci handlowej. Rozpoczynamy również rozmowy z kolejnymi marketami w wielu miastach Polski - informuje Damian Gajewski.

Warto również dodać, że produkt Polish Snail Holding można także kupić w sklepach sieci Sellgros i Makro.